RESTAURACJA BOROWINA
MENU
Zupa dnia
Soup of the day
10
Przekąski i sałaty
Snacks and salads
Kruche sałaty z kurczakiem
Chicken salad
22
Sałata grecka z kozim serem i orzechami, dressing balsamiczny
Greek salad with goat cheese, walnuts and balsamic vinegar
24
Tatar wołowy
Beef tartare
26
Deska wędlin i pasztetów
Board of meats and pate
22
Deska serów z bakaliami
Board of cheese and dried fruits
21
Pierogi z cielęciną i kurkami
Dumplings with veal and muschroom
25
Rosti z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną
Rosti with smoked salmon and sour cream
18
Dania główne
Main course
Pół kaczki, jabłka karmelizowane, kopytka, sos wiśniowy
Half of the duck, caramelized apples, dumplings and cherry sauce
42
Sałata grecka z kozim serem i orzechami, dressing balsamiczny
Pork roast with bone, beetroots , french potatoes
28
Kurczak w szynce parmeńskiej na rosti ziemniaczanym i pomidorkami z rukolą
Chicken in parma ham on potato rosti with tomatoes and arugola
30
Gurmańska pljeskavica z wędzonym serem podana z pitą i sałatką szopską
Gurmanska pljeskavica with smoked cheeses on pita bread with salad
27
Burger wołowy z frytkami stekowymi i sałatą
Beef burger with fries and salad
29
Eskalopki cielęce w sosie własnym z zielonym gnocchi i bukietem sałat
Veal escalope with green gnocchi and salad
34
Ryby
Fish
Sandacz w śmietanie z warzywami oraz młodymi ziemniakami
Zander with vegetables and new potatoes
32
Łosoś, frytki z batatów, mix świeżych warzyw
Salmon, sweet potato fries , fresh vegetables mi
34
Desery
Deserts
Gorąca czekolada z konfiturą malinową
Hot chocolate with raspberry sauce
10
Maślana chałka podana z gorącymi owocami i kulką lodów
Challah served with hot fruits and ice cream
14
Sernik z konfiturą z rokietnika
Cheese cake with sea buckthorn jam
12
Szarlotka
Apple pie
—
Lody
Ice cream
—
Napoje
Drinks
Pepsi, Schweppes, 7up, Mirinda, Ice Tea
6
Woda gazowana/niegazowana
Sparkling water/ still water
6
Red Bull
10
Sok pomarańczowy/ jabłkowy/ cz. porzeczka/ grapefruit
Juices: orange/ apple/ black currant/ grapefruit
6
Sok świeżo wyciskany pomarańcz/ grapefruit
Fresh orange/ grapefruit juice
10
Americana
7
Espresso
7
Cappuccino
7
Latte
12
Dzbanek herbaty
Tea
12
Karta win i alkoholi dostępna na życzenie.
Przyjęcia
Organizujemy chrzty, komunie, urodziny, przyjęcia firmowe, wesela.
Posiadamy dwie niezależne sale, mamy nieprzeciętne doświadczenie w zakresie organizacji wymarzonych przyjęć, a także dysponujemy dodatkowymi atrakcjami.

ul. Gruntowa 4, Borowina
05-520 Konstancin - Jeziorna
hotel
recepcja@hotelborowina.pl
wesela i przyjęcia okolicznościowe
przyjecia@hotelborowina.pl
szkolenia
szkolenia@hotelborowina.pl
© 2021 Hotel Borowina, Wszelkie prawa zastrzeżone.

BEZPIECZNA LOKALIZACJA
- Jesteśmy zlokalizowani w otulinie lasu.
- Jesteśmy hotelem rodzinnym z niewielką ilością pokoi i dużym terenem zieleni.
- Przy pełnym obłożeniu obiektu dajemy możliwość zachowania bezpiecznej odległości minimum 2 metrów we wszystkich przestrzeniach hotelowych.
- Goście mają do dyspozycji dużą przestrzeń – zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz, co pozwala na zachowanie bezpiecznej odległości minimum 2 metrów. Goście przebywający w hotelu nie są narażeni na bezpośrednie kontakty z dużą liczbą osób.
BEZPIECZNE POWIERZCHNIE
- W hotelu codziennie uruchamiane są lampy UV-C, dezynfekujące karty, klucze. W pomieszczeniach wspólnych stosujemy ozonowanie które dezaktywuje wirusy i bakterie
- Pokoje są ozonowane po każdym pobycie gości.
BEZPIECZEŃSTWO OSOBISTE
- Zachęcamy Gości do regularnego mycia rąk mydłem zgodnie z instrukcjami dostępnymi w hotelowych łazienkach.
- Zachęcamy Gości do utrzymywania bezpiecznych odległości w kontaktach bezpośrednich.
- W hotelowych łazienkach i przestrzeniach ogólnych, recepcjach i restauracjach umieszczone są płyny do dezynfekcji rąk.
- Zachęcamy wszystkich Gości i pracowników do uśmiechu na powitanie w zastępstwie uścisku dłoni.
- Zachęcamy Gości do dezynfekcji rąk przed wejściem do obiektu.
- Na życzenie Gości na recepcji dostępny jest pakiet z podstawowymi środkami ochronnymi (płyn dezynfekujący, maska, rękawiczki)
- Posiadamy na nowo opracowany hotelowy system ratownictwa medycznego.
BEZPIECZNE WNĘTRZA
RECEPCJA
- Przy stanowisku recepcyjnym może przebywać tylko 2 Gości.
- Recepcja obsługuje Gości w jednorazowych rękawiczkach i przyłbicach
- Dezynfekujemy ladę recepcyjną po każdym Gościu
- Przy stanowisku recepcyjnym znajdują się płyny do dezynfekcji rąk – zachęcamy Gości do dezynfekcji rąk
- Zachęcamy Gości do rozliczeń bezgotówkowych. Goście sami obsługują terminale płatnicze, które po każdym użyciu są dezynfekowane
POKOJE
- Wietrzymy pokoje hotelowe po każdym pobycie przez co najmniej 15 minut
- Każdy pokój hotelowy jest gruntownie sprzątany, a wszystkie powierzchnie takie jak meble, blat, kran, sedes, biurko, klamki, włączniki, pilot do telewizora
SĄ DEZYNFEKOWANE SPECJALNYMI ŚRODKAMI ODKAŻAJĄCYMI - W każdym pokoju hotelowym znajduje się instrukcja jak należy prawidłowo myć dłonie
- W każdym pokoju znajdują się środki bezpieczeństwa do dezynfekcji rąk
- Pracownicy działu housekeepingu wyposażeni są w przyłbice oraz jednorazowe rękawiczki. Po sprzątnięciu pokoju osoba sprzątająca zdejmuje rękawiczki, dezynfekuje ręce i w nowych wprowadza do pokoju czyste rzeczy takie jak ręczniki, pościel
- POKOJE ORAZ LOBBY RECEPCJI SĄ OZONOWANE,po czym wietrzone, powoduje to zabijanie wszelkich bakterii
PRZESTRZENIE HOTELOWE
- Dezynfekujemy przestrzenie ogólne, lobby, restauracje
- W hotelowych łazienkach i przestrzeniach ogólnych umieszczone są mydła antybakteryjne i płyny do dezynfekcji rąk oraz instrukcje jak poprawnie myć dłonie
- Co godzinę dezynfekujemy klamki, poręcze na klatkach schodowych
- Przestrzenie hotelowe są czyszczone przez personel wyposażony w jednorazowe rękawiczki i maski ochronne, które są regularnie wymieniane
- Ograniczamy liczbę osób przebywających jednocześnie w powierzchniach wspólnych
- W hotelu ustawione są kosze na śmieci otwierane bezdotykowo